Löp time!

dsc00085 (MMS)

Nellys första löp har börjat. Tur att hundungen har så fina trosor!


Anna i ny outfit


       

Igår fick Anna ha på sig alla de nya grejor jag shoppat. Det nya bling bling pannbandet syndes knappt på henne då hon har så mycket pannlugg att det skymmer pannbandet, men bilden nedan till så har jag lagt luggen lite åt höger. 

        

       

       

       

Lättlastade Anna!

Så här lättlastade ska hästar vara!
Klippningen på Anna kom också med i denna film!
Polska hästar är väldigt lättlastade får jag säga vi har aldrig haft något problem med att lasta våra hästar.
Lika så så står de stillsamt när man kör!


Gårdagens shopping

dsc00081 (MMS)

Igår var vi på mässan och shoppa lite prylar. Köpte en ny fårskinnsmuff, dressyrgjord i läder med resår på båda sidor, vita skydd, vita schabrak, smala tyglar i läder med gummi på insidan, bling bling pannband. Köpte ett vit scabrak som jag brodera på, men det hann aldrig bli färdigt igår så Maria tar med det hem idag då hon är där och står i en monter.


Några bilder från igår på goa "Anna"!

Red Anna igår, hon skötte sig bra som vanligt. Hon bara tuffar och går den goa hästen!
Den som kommer köpa denna häst kommer få en riktig kompis. Jag har bara gott att säga om denna häst! En av de snällaste hästar jag någonsin haft! Vaför kan man inte behålla alla hästar man tycker om :(

       

       

       
       
       

       

       

Tandläkar besök!

dsc00079 (MMS)

Pik har känns lite strulig i munnen det senaste. Bittit tag i vänster tygeln och vikit huvudet åt höger. Igår var Anders här och kolla hans tänder. Och han hade hakar på båda sidorna, men på vänster sida så var det rejält vasst och han fått ett stort sår på insidan av kinden. Nu är det åtgärdat och det kommer ta några dagar innan såret läker.


Mus i diskmaskinen

dsc00076 (MMS)

Våran diskmaskin låter lite konstigt ibland. Igår dunka jag till den och då for det ut en jäkla massa hundmat! En liten musjäkel har hamstrat Nellys mat och antagligen byggt ett bo där inne! Jag och hundungen Nelly är redo för musjakt! Dags att ladda fälla! Hehe


Snälla Anna!

Till er som vill ha en snäll häst och med bra lynne, så kan jag verlkigen rekomendera Anna!
I måndags så var vi i ridhuset på kvällen. Mina hästar hade inte gått sedan tordags pga att det har varit hopp tävlingar hela helgen då ridhuset varit uppbokat.
Jag sa till Andreas att det är nog inte så många som kommer rida i ridhuset på måndag för de flesta har nog tävlat i helgen.
Jo tjena!
Det kom bra fler och fler in och vissa av hästarna var pigga, riktigt pigga och tokiga!
När jag satt upp på Anna och börja skritta henne så for en dam i backen och hennes häst drog gärnet runt i ridhuset och bocka. Jag bara stanna Anna och stog stilla och jag tänkte nu kommer jag åka av, men hon stog helt cool.
Hästen fångades in och jag fortsatte att rida och tänkte att nu kommer hon nog vara spänd men inte. Jag börja trava och hon kändes jätte avspänd och fin, trots att hästar kors och tvärs kasta sig, bocka stegra mm. Anna är helt oberörd av stökiga tokiga hästar som härjar runt i ridhuset.
Det var verkligen en katastrof dag i ridhuset med alla dessa galna hästar som var där.
Rodeo timmen kan man nog säga!

Igår var i i ridhuset igen och samma sak igen. En tokig häst kommer och bockar bussar och stegrar så tjejen flög av och hästen drar en repa runt i ridhuet. Anna brydde sig inte ett skit! Helt avspänd!
Måste säga det att den hästen har ett mycket gott lynne!
Jag känner mig otoligt trygg och litar på henne!

Så ni som är ute efter en snäll pålle så rekomenderar jag Anna♥

Film på Anna

Äntligen så lyckas jag ladda upp lite filmklipp på Anna jag börja kl.09.30 och nu e klockan 17.20. Det tog hela j* dagen! Hatar våran dator!


Trött

dsc00075 (MMS)

Tog just den här bilden på hundungen. Fredags förmiddag och hon är tröttare än tröttast! Fattar inte de som säger att Jack russell hundar är pigga och kan inte sitta still! Måste ha varit en hård vecka....


Ben är gott!

dsc00064 (MMS)

Tycker Nelly iallafall! Hon älskar de vita benen som man köper i affären. Hon kan gnaga i sig flera stycken på en dag. Mums! Och söt är hon ju också! Mammas hundunge!


Fredag

Äntligen fredag!
Pik och Anna har gått hela veckan. De ska få lite vila över nu helgen. Pik kändes lite trött och har inte alls varit lika framåt som han brukar denna vecka. Även känns lite konstig i munnen. Ska ta ut Anders så han får titta på hans tänder kanske behöver de raspas.
Har även ridit Anna, en jätte trevlig och snäll häst. Lätt att ha och göra med.
Varje gång efter man har ridit henne ser hon så trött ut, orkar knappt hålla sina ögon öppna. En väldigt cool häst och absolut inte stoig!

Igår var jag hos Anneli med Inka och träna för första gången i år. Känns i kroppen idag vill jag lova. Fruktansvärd träningsvärk i magen. Men det är det värt! Inka skötte sig bra, hon gillar Annelis ridhus det märks jättemycket, hon är mycket lugnare där.
Ska träna igen den 9 mars. Funderar om jag ska vara med på den regionala hemma tävlingen 13 mars. Har inte riktigt bestämmt mig ännu.

Tog lite bilder på Anna i veckan. Är inte så bra kvalitet på bilderna, svårt att ta bra bilder i ridhus.
Hon är fortfarande något tunn och lite omusklad över sitt kors. 

     

     

     

     

     

     

....

dsc00073 (MMS)

Kan jag vara mer tydlig??


Man ska lyssna på mig!

Jag har alltid rätt! Oftast iallafall...
Efter att Andreas fick ihop bilen igår och skiten funka så bestämmde vi oss för att åka in till ridhuset med Pik och Anna. När vi åkt en liten bit så känner jag att det slår, skakar och vibrerar rejält under mitt säte.
Jag säger till min smarta sambo att något känns fel med bilen att det ska inte skaka så mycket.
- Det är bara lite snö i fälgarna, säger han.
Konstigt för varje gång han trampa ner kopplingen så sluta det att det att skaka och slå! Snö i fälgarna.... jo tjena! Ingen som lyssnar på mig som vanligt!
Vi kommer fram till ridhuset och hästarna fick sig ett pass.
Åkte sedan till affären för att köpa lite käk till melodifestivalen.
Biljäveln slår och skakar fortfarnde, när vi kom till Filsbäck så brakar det till och det dunkar och slår ordentligt. Vi fick stanna mitt på vägen, går ut och kollar under bilen och Andreas säger att driv axeln gått av!
Biljäveln går inte att köra varken framåt eller bakåt, där står vi mitt på vägen klockan 19.00 en lördag kväll med hästtransport.
Det är bara lite snö i fälgen......
Jag var livrädd att någon skulle komma bakifrån och köra rakt in i släppet!
Fick ringa till min chef som fick komma. Vi fick koppla om släppet till chefens bil och Marcus som också kom med sin bil fick bogsera hem Land Rovern.
Tack Göte och Marcus Stridh för hjälpen!
Som sagt hade min sambo lyssnat på mig och stannat och tittat vad som var fel när jag sa det så hade han sett att skiten snart skulle gå sönder! Men nej nej ingen lyssnar som vanligt!

Uteritt

dsc00056 (MMS)

Red ut med Inka idag, det var svin kallt -10 grader. Försöker nu att tina upp mina tår. Delarna till bil helvetet har kommit så nu mekar Andreas för fullt med skiten. Jag kan sätta 50 spänn på att det kommer inte att funka! Hade tänkt åka till ridhuset med Pik och Anna idag men vi får väl se hur det går med vrål åket.... Nu ringde han och vill att jag kommer ut och hjälper honom, så jag får väl gå ut med släggan och hjälpa till.....


Ridhuset för hela slanten

Igår var vi i väg till ridhuset två gånger på kvällen, var klara i stallet vid 22.30.
Först kl. 18.00 var det Inka som stod på tur att få sig ett pass, hon var dock lite spänd pga att det var en annan "fux märr" i ridhuset som Inka inte gillar. Men skötte sig helt okej ändå trots den andra märren fick spel ett par gånger och kom för nära.
Iväg hem vid 19 tiden byta hästar till Pik och "Anna" och iväg igen till ridhuset vid 20.00 tiden.
Longera Pik en stund innan jag red, han var lite spänd igår när jag red lite orolig i munnen och tyckte det var läskigt att gå för nära sarjen. Vi var i lilla ridhuset i går ovh jag har inte ridit honom där inne tidigare. Ljuset därinne är lite konstigt och att han inte ville gå nära sarjen var pga att han blev lite spänd för sina egna skuggor. Han gjorde aldrig något men det kändes att han var inte lika mjuk och avspänd som han brukar vara.
Han kändes inte lika framåt heller som han brukar vara, kan också bero på att han la sig fast i boxen i onsdags. Kanske streckte sig eller något liknande.
Typiskt honom att lägga sig fast, han är alldeles tokig i att rulla sig i spån! Och han har största boxen i stallet på 15 kvadrat men ändå så ska han lägga sig så nära väggen det bara går. Tur att det gick bra med honom att han lyckades ta sig upp till slut! Han är ju min älskling så inget får hända med min nya ögonsten♥

Litet film klipp på mig och Inka från igår



 

Snöstorm!

Just nu är det snöstorm ute. Var precis ute och gav hästarna lunch. De som säger att hästar inte fryser är välkommna hit till mig för mina hästar fruser så de skakar till och med shettisen! Tar nog in dem om en stund, "Anna" frös så mycket att hon ville inte ens äta sitt lunch hö!
Den enda här som är överlycklig att det blåser och snöar det är Nelly! Hon har sprungit som en galning runt ute och bara dykt ner i snödrivorna. Hon är inte klok den jycken!

Film från klippningen!

Ett litet film klipp från när vi klippte stoet "Anna". (Vi kallar henne nu för Anna)



Klippning

dsc00048 (MMS)

Andreas klipper "Anna"


Rosa!

dsc00043 (MMS)

Jag och min lilla hundunge har rosa morgonrockar! Vi matchar varandra perfekt! Skillnaden är bara att jag älskar min rosa morgonrock och Nelly bara avskyr sin! Förstår inte varför.... Hon har ju till och med luva på sin det har inte jag!


En bäver!


Vi har en riktig gnagare i stallet vid namn Inka. Så fort hon är sur så gnagger hon på allt!
I sommras renovera vi hela boxen efter hennes bitande men efter några dagar så såg boxen ut så här!



                  



Dagens lunch! Peppar biff med potatisgratäng!

dsc00028 (MMS)

Dagens lunch! Peppar biff med potatisgratäng!


Nya hästen!

dsc00026 (MMS)

I måndags kväll åkte vi till Trelleborg för att hämta den nya pållen. Var framme vid 02.00 i Trelleborg och fick sova ett par timmar i bilen. 07.00 kom färjan. De vi köper hästarna av bjöd hem oss till deras ställe i polen till sommaren och det kommer bli jättekul och spännande! Hästen vi hämta är ett mörkbrunt sto, född 2006, efter Banita- Ignam- Akcept xx. (Banita var också Puman efter). Är av rasen Wielkopolska (WLKP), en typ av polskt halvblod. Efter en lång resa så kommer hon få vila upp sig ett par dagar för att sedan longeras ett par gånger och sedan dags för att prova rida henne. Jag har borstat på henne idag och även klippt av den fula långa mannen. Snäll häst som gillar när man pysslar om henne, det märktes verkligen!


Om

Min profilbild

RSS 2.0