Sol och värme!

Jag vill ha vår nu! Är så less på vintern, jag hatar att frysa!
Hitta lite bilder från tidigare vår/sommar på lite olika hästar som har varit är här/varit här. Ser så skönt ut att kunna rida i kortärmat. Slippa en miljon tröjor, tjocka jackor och termobyxor.

       

       

       
       
       

       

       

       

       

       

       

       

Euro Horse

Det böjar dra ihop sig till årtets Göteborg Horse Show och Euro Horse! En månad kvar!
Jag och Maria ska dit dit och shoppa loss lite. Behöver en del prylar.

• En dressyr läder gjord med resår i båda ändarna
• Vita schabrak med brodyr
• Svängt pannband med bling bling 
• Vita benskydd
• Fleece täcken med brodyr
• Träns med bred nosgrimma med vitt foder

 

Ridtur

Red ut med Maria idag. Härligt soligt väder men lite kallt i vinden. Vi skritta idag mest, red ut vid halv tolv och kom tillbaka till stallet vid 14.00. Mina fötter hade frusit till is och mina knän och rumpa värkte när jag hoppa av Inka.  Fröken var idag på bra humör och skötte sig fint. Ny dag i morgon....
Alltid roligt att ha nån att rida med, särskilt när man kan prata om allt. Trivs så himmla bra med att ha Maria i stallet. Den perfekta inackorderingen♥

Hoppas att det blir några plus grader i denna vecka så jag kan tvätta Inkas svans och bakben, fullt med kiss ....
Försökte reda ut svansen innan ridturen men den är alldelas tallig och klibbig. Vill inte spola rent den när det är minus ute, då blir hela svansen en istapp!  

Ännu en trasig dammsugare!

dsc00024 (MMS)

Jag förstår inte? Varför håller inte dammsugarna? Nu är jag nog inne på min 7:e dammsugare på ca 5 år. Antligen lyckas jag elda upp dem, eller så rammlar de isär! Visst att jag är lite agressiv när jag dammsuger men det ska de väl hålla för!.....


Söndag

Japp då var det söndag redan, veckan har gått fort som vanligt. Jobbat måndag, torsdag och fredag på Gården Partihandel. Roligt att få träffa lite gammla vänner, blir rätt ensamt här hemma i stallet ibland. 
Som att våran bil inte är att lita på och reservdelarna är beställda så har vi inte vågat oss i väg till ridhuset i veckan. Hästarna har fått en lov vecka.
Typiskt nog ska vi iväg på måndag kväll, för tisdag kl. 07.00 kommer den nya hästen med färjan i Trelleborg.
Och vilken bil vi ska ta vet jag inte! Min vanliga otur! Allt ska alltid krångla!
Och ingen utställning blev det igår för Nelly heller:(

Skulle behöva lite häst och hund vakt från måndag kväll till tisdag em. Någon som känner sig manad??

Äckel hund!

dsc00007 (MMS)

En kväll när jag höll på att kvällfodra, så kom Nelly med det här äckliga benet och ville ha med sig det in!


Bil jävel!

Jag hatar våran bil! Köp aldrig en Land Rover! Rena skiten håller inte för något!
I torsdags kväll var vi iväg till ridhuset med polacken, när vi skulle hem så var det som vanligt med bil jäveln. Bilen skunker i baken (det är luftfjädring på bilen) och vill inte gå upp igen vilket betyder att däckena tar i karossen så det går inte att köra. Himmla kul när det är svin kallt ute och man är hungrig och vill hem och framför allt att man har med sig en häst i släppet.
Fick ringa till mamma som kom med Volvon och dra hem släpp och häst, sen fick Andreas  köra hem Land Rovern i typ 5 kilometer i timmen.
Sen helt plötsligt funkar den igen och vi har vart iväg ett par gånger.
Sen igår var vi i ridhuset igen och vad tror ni händer när vi ska hem? Jo bil jäveln skunker!
Som tur e så var Tilda i stallet så vi fick låna hennes Volvo hem! Jag säger bara Volvo i all ära! Spelar ingen roll hur trasiga de är de tuffar och går i alla väder! Jag vill ha en Volvo igen!

Våran Land Rover har inget annat än krånglat och pajat sen vi köpte den! Skit bil! 

Jag har funderat lite och har nu varit lite smart och kommit på hur vi ska lösa arbetslösheten här i Sverige!
Hälften av sveriges befolkning köper sig en Land Rover, alla utbildar sig till bilmekaniker och opps så har alla jobb på en bilverksta! Visst har jag tänkt till!

       

Till våren

Till våren har jag ett projekt vi ska dra igång med här och det är att göra nytt stall i det gammla stallet.
Just nu är det värsta skräp och pryl förrådet där inne.
Det som måste göras är att riva ur all gammal skit, bira upp golvet och lägga nytt, tvätta tak och väggar som sedan ska målas. Fyra boxar, en spolspilta, sadelkammare och ett liten fodekammare står på önskelistan.
Box mellan väggarna kommer bli i tegel, är less på hästar som inte kan stå intill varandra utan att skrika, sparka, gnaggasig in till varandra, attackera gallrerna mm, så då blir det tegelväggar! Box fronterna blir nog detsamma som i andra stallet fast jag funderar att ta dem lacckade i nån färg, har inte bestämmt ännu vilken färg som blir snyggast.
Vill också att hästarna får öppningsbara fönster så de kan kika ut när de vill.
Kommer också att göra om hagarna lite, skulle vilja ha riktigt höga stolpar typ Tyranosarus Rex staket med 10 000 volt så de inte rymmer....

         

           

         


Min lilla älskling!

Mammas lilla älskling ha blivit så stor nu, hon blir 9 månader 1:a februari! Just nu ligger hon i sin korg och sover som en sten, klockan är 13.46 och hon har typ sovit hela dagen. Jack Russel är trötta små liv, och ska alltid ha täcke och kudde när man ska sova!
Nellys  bror Viggo som bor hos mina föräldrar är också ständigt morgontrött. Han och Nelly har så himmla kul när de träffas de leker non stop.
Hitta en bild på dem tillsammans när de var små pluttar!
På lördag så är det utställning och jag hoppas att Andreas får ledigt så vi kan åka! Nelly är finast av alla klart att hon vinner♥


           

Underbara häst!

Den nya polacken vi köpte innan nyår är så himla trevlig häst! Alltid glad och posetiv till allt, super trevlig att rida han lyssnar hela tiden på vad man vill, öronen spelar fram och tillbaka hela tiden! Kan inte minnas när jag satt på en sådan här häst sist! Snygg att se på, rör sig bra, super temperament,  den hästen har allt som jag vill ha hos en häst.
Som att jag letar egen "häst" så vill jag verkligen behålla honom. Visst att jag igentligen vill ha en äldre häst som går MSV B och uppåt, men jag ser något hos honom och tror att han kan bli en riktigt trevlig dressyr häst inom några år. Jag har ju en bra tränare som kan hjälpa mig, kankse ska jag satsa på en  unghäst ändå?


         





Ny blogg!

Jag har skaffat mig en ny blogg här på blogg.se, pga att den som fanns på hemsidan tog alldeles för stor plats och jag tyckte inte att funktionerna var bra!
Och som ni ser så blev bloggen rosa! Alla som känner mig vet att rosa är min favorit färg. Kanske inte riktigt passar till en hästblogg, jag ville igentligen ha en annan design men lyckades inte ladda ner den, jag är inget data geni vill jag bara medela... Så nu får den bli rosa ett tag!
Jag hoppas att jag ska kunna hålla den här bloggen mer uppdaterad än den andra, försöka kan man ju alltid...

          

Välkommen till min nya blogg!


Om

Min profilbild

RSS 2.0